Torna un nou estiu!

estiu

[o.; del ll. aestivum (tempus) ‘(temps) estiuenc’, der. de aestas, -ātis ‘estiu]

m Estació de l’any, entre la primavera i la tardor, que, a l’hemisferi nord, comença el 21 de juny, al solstici d’estiu, i acaba el 23 de setembre, a l’equinocci de tardor, i a l’hemisferi sud comença el 21 de desembre i acaba el 21 de març.

diccionari.catL’estiu és diferent i intens amb elpetitmiquel

Torna l’estiu i a elpetitmiquel tenim ganes de riure, passar-ho bé, fer noves amistats, compartir i, sobretot, endinsar-nos en la seva màgia. Cada estiu, a elpetitmiquel obrim les portes a la diversió, el lleure i l’amistat. L’estiu a elpetitmiquel es viu amb la colla.

Les activitats estan pensades perquè infants, nens i nenes vagin assolint, de mica en mica, les habilitats necessàries per adquirir més autonomia i responsabilitat. D’aquí que donem importància a les sortides, les excursions, les acampades i les colònies. I és de manera lúdica i divertida per mitjà de les arts plàstiques i escèniques i l’esport. També posem èmfasi en la utilització de l’anglès com a llengua de joc i comunicació.Més de 15 anys de colles d’estiu

A el Col·legi Sant Miquel dels Sants vam obrir la primera Escola d’estiu l’any 2005 amb 55 nenes i nenes. Quinze anys després, a elpetitmiquel hem posat els fonaments d’una escola oberta a tothom que educa entre la diversió, el lleure, l’amistat i tot això amb el saber fer de l’escola.

L’Escola d’estiu d’elpetitmiquel s’ha anat consolidant i l’estiu passat s’hi van inscriure més de 200 nens i nenes i hi va haver 30 mestres, monitors i monitores.Què en diuen els participants?

Al llarg de quinze anys infants, nens i nenes han viscut l’Escola d’estiu i han gaudit d’experiències diverses que han recordat de moltes maneres. Aquí teniu algunes de les coses que en diuen participants i famílies.

Infants, nens i nenes

  • Anem de colònies
  • Hem dormit amb tenda al pati de l’escola
  • M’he tirat a la piscina, i he posat el cap a dins l’aigua
  • Hem fet ruta amb bici i hem fet bivac
  • Lo més xulo: el joc de nit

I les famílies?

  • L’ambient és molt familiar, són una gran família
  • Es troben nens i nenes de totes les edats
  • Volíem provar altres casals d’estiu, però no ho ha volgut
  • Venen molt contents


A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants tenim com a objectiu d’Entorn d’aprenentatge “Oferir un model d’escola oberta a l’entorn, flexible i capaç d’incloure les diferents modalitats d’educació -formal i no formal- per facilitar el desenvolupament integral del nostre alumnat”.

Objectiu 8. Horitzó 2030. Col·legi Sant Miquel dels Sants. Vic